Culinair wildseizoen – start 15 oktober Frissere avonden en prachtige herfstkleuren, de eerste Bockbieren worden geproefd en het gekloofde haardhout zorgt voor een aangename warmte en knusse sfeer in huis. Culinair Nederland kijkt uit naar dit moment: het Wildseizoen is aangebroken! Jaarlijks vormt het Wildseizoen een...

Gedroogde abrikozen kennen 2 kleuren. Gedroogde abrikozen kennen we allemaal met de oranje kleur.  Er zijn maar weinig mensen die de verschillen kennen tussen gezwavelde abrikozen (oranje) en ongezwavelde abrikozen (donkerbruin). Met deze blog willen we u informeren over de verschillen. Het oog wil ook wat Tijdens consumentenmarkten...

Gedroogd fruit in stukjes Kleine stukjes gedroogd fruit zijn in Nederland beperkt verkrijgbaar. En als ze verkrijgbaar zijn, zijn het standaard dadels, pruimen, vijgen, abrikozen en rozijnen. Vandaar dat we van 1 tot en met 3 maart 2020 op het Bakkersvak stonden; dé vakbeurs voor bakkers,...

Voedingscentrum Het Voedingscentrum heeft (geweld) gedroogd fruit zonder toegevoegde suikers in 2016 toegevoegd aan De Schijf van Vijf. ''Een handjevol per dag''. De Schijf van Vijf is de visuele voorstelling van de richtlijnen voor een gezond eetpatroon die sinds 1953 in Nederland wordt gebruikt in de voorlichting...

Gedroogd fruit wellen Van consumenten kreeg ik vaak de opmerking dat men gedroogd fruit zelf zacht maakt door het 1 nacht in een kom water te laten staan (''wellen''). Vervolgens kwam direct daarna de vraag ‘’Hoe het kan dat uw producten zachter en smaakvoller zijn?’’ Laat ik...

Wat een verrassing was dat. Ineens stonden we in de Volkskrant. Eén van onze producten was zonder dat we het wisten getest en beoordeeld door Paul Onkenhout. En het mooiste van alles: hij geeft onze Lilifruit Pruimen zonder pit een 9! Daar zijn we natuurlijk...