Biologische gewelde gedroogde ongezwavelde abrikozen

Gedroogde Abrikozen en de oranje kleur

Gedroogde abrikozen kennen 2 kleuren.

Gedroogde abrikozen kennen we allemaal met de oranje kleur.  Er zijn maar weinig mensen die de verschillen kennen tussen gezwavelde abrikozen (oranje) en ongezwavelde abrikozen (donkerbruin). Met deze blog willen we u informeren over de verschillen.

Het oog wil ook wat

Tijdens consumentenmarkten lieten we altijd de biologische ongezwavelde donkerbruine gewelde gedroogde abrikozen proeven. Het viel ons op dat bijna niemand die als gedroogde abrikoos herkende. ”Die zijn toch oranje?” kregen we dan te horen. Na het proeven van de ongezwavelde was men verkocht. Dat komt uiteraard ook door de zachtheid van onze producten omdat we de (on)gezwavelde gedroogde abrikoos stapje voor stapje zo’n 36 uur ”geweld” hebben in lauw water. Een groot verschil in textuur, smaak en kwaliteit ten opzichte van gedroogd fruit. Proef en ontdek hoe smaakvol geweld gedroogd fruit kan zijn.

Gezwaveld of ongezwaveld

De termen zijn al gevallen: gezwaveld en ongezwaveld. Door zwaveldioxide / sulfiet (= gezwaveld) toe te voegen aan de gedroogde abrikozen stopt het verkleuringsproces waardoor de gedroogde abrikoos de oranje kleur behoud. Op de website van het Voedingscentrum kunt u meer lezen over allergenen. Hieronder valt ook sulfiet. Uiteindelijk kunnen deze overgevoeligheidsreacties geven. Daarentegen zijn de ongezwavelde abrikozen dus niet behandeld en kennen ze daarom die donkerbruine kleur. Waarom wordt er sulfiet toegevoegd? Voornaamste reden is om de oranje kleur te behouden. Die ziet er natuurlijk een stuk aantrekkelijker uit dan de donkerbruine. Verder zorgt sulfiet voor behoud van de textuur en langere houdbaarheid. Het smaakverschil tussen beiden is groot. Ongezwaveld ziet er minder aantrekkelijk uit maar is echt verrassend lekker!

Geen e-nummers, geen toegevoegde suikers en een éérlijke prijs

Het is niet voor niets dat onze biologische ongezwavelde donkerbruine gewelde gedroogde abrikozen het best verkochte Lilifruit product is bij de biologische winkels in Nederland. Een puur product zonder sulfiet, geen e-nummers en geen toegevoegde suikers. Ze zijn alleen bij het grote publiek niet bekend. Overigens geldt dat voor alle Fris Gedroogd Fruit producten. Ons (biologisch) assortiment is niet te vergelijken met gedroogd fruit. We werken met top producenten van (biologisch) gedroogd fruit en we kennen een strenge ingangscontrole.  Tevens wellen we bewust heel langzaam zodat de natuurlijke suikers zo goed mogelijk behouden blijven.  Kwaliteit hebben we heel hoog in ons vaandel staan. Als we kijken naar het prijsverschil met gedroogd fruit, zijn we bij sommige producten zelfs goedkoper. Dat kan eigenlijk niet kloppen. Dat komt omdat we (h)eerlijke (bio) producten aanbieden tegen een eerlijke prijs. Ervaar het verschil in zachtheid en intense smaak. Verrassend lekker!