Recepten met gedroogd fruit

Recepten met gedroogd fruit

De gedroogde vruchten zijn natuurlijk heerlijk om zo te eten. Maar daarbij zijn er ook talloze mogelijkheden om ze te verwerken in gerechten, als hapje etc. Om u een idee te geven hebben wij een aantal recepten verzameld waarin gedroogde vruchten verwerkt zijn. Klik op de links om de recepten te bekijken. Hieronder treft u vast een aantal ideetjes aan:

 

  • Goji bessen: laat een handje goji bessen weken in vruchtensap, strooi ze door de muesli of laat ze een paar minuten koken en daarna nog even trekken om er thee van te maken.
  • Dadels: vul een paar dadels met roomkaas of geitenkaas voor een lekker borrelhapje. Omwikkel ze evt. nog met een plakje gebakken ontbijtspek/bacon. Of vul ze met amandelspijs en walnoot.
  • Abrikozen: vul de abrikozen met een witte amandel en omwikkel ze met een plakje gebakken ontbijtspek/bacon. Neem voor een minder vette variant een plakje rookvlees of gedroogde ham.
  • Vijgen: beleg een stukje fetakaas met een blaadje munt en een stukje gedroogde vijg. Prik vast met een cocktailprikker en besprenkel eventueel met een dressing van olijfolie en citroensap.
  • Ananas/Mango: doe de gedroogde vruchten met wat yoghurt in de blender, evt. gecombineerd met andere (verse) vruchten, en maak zo heel eenvoudig een heerlijke smoothie. Ook in groentesmoothies zijn de gedroogde vruchten een heerlijke smaakmaker. Voordeel is dat je elke dag een paar stukjes kunt gebruiken en de rest weer in de koelkast kunt zetten. Scheelt een hoop tijd in de ochtend omdat je geen fruit hoeft te schillen en snijden!