Recepten met gedroogd fruit

Recepten met geweld gedroogd fruit

Recepten – zoveel toepassingen

De gewelde gedroogde zuidvruchten zijn natuurlijk heerlijk om zo te snoepen. Maar daarbij zijn er ook talloze recepten om ze te verwerken in gerechten, als hapje, door yoghurt, bij dessert etc. Zoveel toepassingen! Om je een idee te geven hebben wij een aantal recepten verzameld waarin de zachte gedroogde zuidvruchten verwerkt zijn. Klik op de links om de recepten te bekijken. Hieronder vind je vast een aantal ideetjes:

 

  • Dadels: vul een paar dadels met roomkaas of geitenkaas voor een lekker borrelhapje. Omwikkel ze evt. nog met een plakje gebakken ontbijtspek/bacon. Of vul ze met amandelspijs en walnoot.
  • Abrikozen: vul de abrikozen met een witte amandel en omwikkel ze met een plakje gebakken ontbijtspek/bacon. Neem voor een minder vette variant een plakje rookvlees of gedroogde ham.
  • Vijgen: beleg een stukje fetakaas met een blaadje munt en een stukje gedroogde vijg. Prik vast met een cocktailprikker en besprenkel eventueel met een dressing van olijfolie en citroensap.
  • Mango: doe de gedroogde vruchten met wat yoghurt in de blender, evt. gecombineerd met andere (verse) vruchten, en maak zo heel eenvoudig een heerlijke smoothie. Ook in groentesmoothies zijn de gedroogde vruchten een heerlijke smaakmaker. Voordeel is dat je elke dag een paar stukjes kunt gebruiken en de rest weer in de koelkast kunt zetten. Scheelt een hoop tijd in de ochtend omdat je geen fruit hoeft te schillen en snijden!

Kort samengevat. Er zijn zoveel recepten voor diverse toepassingen te bedenken. Inspireer ons en deel met ons uw gerecht met geweld gedroogd fruit