Recepten gewelde gedroogde abrikozen

Gewelde gedroogde abrikozen zijn heerlijk door een vega recept met quinoa of door een frisse salade. Als borrelhap met gerookte kip in een wrap en een recept met een tajine gerecht mag zeker niet ontbreken. Met de zachte gedroogde abrikozen kan je heel veel kanten uit! Deel graag met ons je recepten!

Vega recept: Quinoa salade met gewelde gedroogde abrikozen, rucola en avocado

Bron: De Hippe Vegetariër

Echt een prachtsalade voor een zomerse avond. Een kleurrijk en smaakvol geheel, lekker vullend maar niet te zwaar. Perfect! En de combinatie van de notige rucola met de gewelde gedroogde abrikozen en de geroosterde amandeltjes is echt een uitvinding. Jum!

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
2 grote handen gemengde sla
250 gram quinoa
1 blik kikkererwten, uitgelekt
75 gram rucola
1 avocado, in blokjes
10 gewelde gedroogde abrikozen, klein gesneden

Voor de dressing:
4 eetlepels olijfolie
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, fijngeperst
1-2 theelepels honing
1 handje bieslook, fijngesneden
zout en peper

Voor de garnering:
Handje grofgehakte amandelen

Vega recept gewelde gedroogde abrikozen

Marokkaanse Tajine

Een heerlijk Marokkaans gerecht met kip, wortel, amandelen en zoete gewelde gedroogde abrikozen bereid in een Tajine

Bron: leukerecepten.nl

Ingrediënten
500 gr kipfilet
1 grote winterpeen
2 teentjes knoflook
500 ml kippenbouillon
1 ui
2 eetl olijfolie
Verse koriander
4 eetl amandelen
Snufje paprikapoeder
Snufje kurkuma
Snufje gemalen komijn
2 theel ras el hanout kruiden
250 gr couscous
1/2 eetl mailzena (optioneel)
Klontje boter
Bereiding
Lees eerst deze tips als u nog niet veel ervaring heeft met het koken met een tajine.
Snijd de kip in stukken. Hak de ui en de knoflook fijn. Zet het vuur middelgroot en verhit de tajine langzaam. Voeg de olijfolie toe en bak de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg de kip, paprikapoeder, kurkuma, komijn en de ras el hanout kruiden toe en bak afgesloten ca 15 minuten. Het kan even duren voordat de tajine goed op temperatuur is. Schil de wortel en snijd in plakjes. Voeg 250 ml warme kippenbouillon en de wortel toe aan de tajine. Laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Voeg de laatste 10 minuten de gewelde abrikozen toe. Als het vocht nog erg dun is kun je het binden door wat maizena er door heen te roeren. Verhit de overige 250 ml kippenbouilon in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit de roer de couscous er door. Doe het klontje boter er bij en roer nogmaals door. Laat 5 minuten wellen. Hak de koriander fijn en strooi deze samen met de amandelen over het stoofgerecht in de tajine. Serveer samen met de couscous.
wrap abrikoos

Wrap met gerookte kip en gewelde gedroogde abrikozen

Gerookte kip in een wrap is al smikkelen. De gewelde gedroogde abrikozen met de houmous maken het feest compleet. Makkelijk en snel te bereiden. Eet smakelijk!

Bron: allerhande.nl

Ingrediënten:

  • 5 eetlepels houmous (kikkererwtenpasta)
  • ½ theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
  • 1 wraptortilla
  • 100 gr wortel, geraspt
  • 100 gr gewelde gedroogde abrikozen, in reepjes
  • 100 gr gerookte kipfilet, fijngesneden

Bereiden:

Meng de houmous met de sinaasappelrasp en breng op smaak met de bieslook. Besmeer de wrap met het houmousmengsel. Verdeel de wortel, abrikozen en kip erover en rol de wrap een klein beetje op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol ‘m dan helemaal op. Steek de wrap vast met een cocktailprikker.

Tip:

Houmous is ook heerlijk als rauwkostdip.