Home made Granola met biologisch gedroogd fruitstukjes
Bron: De Groene Meisjes
We zeggen dan wel ‘granola,’ we bedoelen natuurlijk gewoon muesli. Vandaag geen taart of koekje, maar iets waar je iedere dag, bijvoorbeeld bij je ontbijt, plezier van kan hebben.
Dit is wat je nodig hebt voor een grote weckpot vol met knapperige muesli:
350 gram havervlokken (onbewerkt, bij de biowinkel)
150 gram ongezouten noten
1 kopje kokosrasp
100 gram gedroogde biologische boomgaard fruitmix* of biologische exotische fruitmix**
2 theelepels kaneel of speculaaskruiden
4 eetlepel kokosolie
6 eetlepels rijststroop (biowinkel)
* bestaande uit bio stukjes pruim, abrikoos, rozijn en vijg
** bestaande uit bio stukjes banaan, dadel, goji en ananas
Even tussendoor: waarom kokosolie gebruiken? Het vet uit de kokosnoot wordt niet opgeslagen in het vetweefsel, maar wordt direct omgezet in bruikbare energie. Voor meer informatie over kokosolie kan je deze site even checken!
En dit is wat je moet doen:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bekleed een bakvorm (wij gebruikten een grote taartvorm) met bakpapier.
3. Hak de noten, niet al te fijn.
4. Mix alle droge ingrediënten in de bakvorm.
5. Verwarm de kokosolie kort en mix deze met de rijststroop.
6. Giet dit mengsel over de droge ingrediënten in de bakvorm en roer goed door.
7. Plaats de bakvorm voor 35 minuten in de oven.
8. Schep de muesli tussendoor een paar keer om.
De voordelen van deze muesli; geen onnodige suikers, je weet precies wat je erin doet (je kunt ook variëren met ander gedroogd fruit,) het is supermakkelijk en snel klaar én je huis ruikt heerlijk.