Geweld gedroogd fruit

Geweld gedroogd fruit (zacht) wil zeggen dat wij gedroogd fruit hebben ”geweld” oftewel we hebben het gedroogde fruit zelf heel langzaam het water laten opzuigen. Na 8u à 48u zal de cilinder vanzelf stoppen omdat al het water op is gegaan in het gedroogde fruit. Geen verspilling van water en de textuur en smaak zijn écht verrassend ten opzichte van gedroogd fruit. Lees meer over gedroogd fruit.

Na het wellen pasteuriseren we ook langzaam de producten om zodoende de natuurlijke ingrediënten zo goed mogelijk te behouden. De houdbaarheid na productie is 1,5 jaar dus we geven het gedroogde fruit niet alleen een langer leven…..de zachtheid en intense smaak zijn echt een feest voor de smaakpapillen!

Verkrijgbaar in 70g zakjes en  1 kg bakken. Bekijk de recepten voor meer ideeën.

Geweld gedroogd fruit en de Nederlandse markt

Het heeft wat jaren geduurd en nog lang niet iedereen kent het grote verschil tussen gedroogd fruit en geweld gedroogd fruit (zacht). Sinds 2 jaar werkt de horeca met ons gewelde gedroogde fruit bij het ontbijt, bij vergaderingen, op de kaasplank, door salades, door gerechten en vanaf het laatste kwartaal tijdens het wildseizoen tot aan de feestdagen. Chef-koks zijn zeer enthousiast over de kwaliteit. Werken graag met de hygiënische 1 kg bakken en ze vinden het ideaal dat de producten direct toe te passen zijn (gemak en snelheid).

Daarnaast voeren we een biologisch assortiment van geweld gedroogd fruit die sinds 5 jaar bij de biologische winkels te verkrijgen is. Ook daarin zit al jaren groei. Enerzijds omdat men bewuster met eten om gaat (men eet meer biologisch) en anderzijds omdat de bijzondere Lilifruit producten meer bekendheid krijgen.

Laat je verrassen door de zachtheid en pure smaak van gewelde gedroogde abrikozen, mini vijgen, pruimen zonder pit, perenkwarten. mango, dadels zonder pit, rozijnen met rum aroma en hele cranberries. Tot slot hebben we nog 2 ”toppers” te weten de gedroogde bananenstukjes die we van verse bananen gedroogd hebben en de kokosblokjes. Op aanvraag kunnen we nog 20 andere gedroogd fruit soorten leveren. Neem svp contact met ons op als u meer informatie wilt ontvangen.